Frågor och Svar

Kan man få en skiss?
Du får alltid godkänna både ett digitalt korrektur (digital skiss) och en offert innan beställningen blir bindande.

Kan man få ett provtryck?
Ett provtryck är enbart möjligt att få vid mycket stora beställningar. Att ta fram ett provtryck är nämligen mycket kostsamt. Vi skickar istället alltid ut ett digitalt korrektur där du tydligt ser hur trycket kommer att placeras på produkten.

I vilket format vill ni ha tryckfilen?
Vi behöver normalt tryckfilen som en vektorfil. Vektorfiler är vanligtvis sparade som en EPS-fil. I några fall går det också bra att använda högupplösta bitmappsfiler (exempelvis en JPEG-fil) med en upplösning på minst 300 dpi. Kontakta gärna oss ifall du är osäker på ifall en fil fungerar.

Vad är en EPS-fil?
En EPS-fil är en s.k. vektorfil. En vektorfil kan förstoras och förminskas utan att den tappar i kvalitet vilket gör att den är lämplig vid märkning.

Jag har ingen EPS-fil. Kan ni hjälpa mig att omvandla min logotyp till en eps-fil?
Ja, vi hjälper gärna till att skapa en EPS-fil om du inte har det. Denna service är normalt kostnadsfri ifall du beställer från oss. För att vi ska lyckas skapa en EPS-fil behöver vi förlagan som en stor bild i JPEG-, PDF- eller TIFF-format.

Hur vet jag ifall min fil är en EPS-fil?
En EPS-fil är normalt sparad med ändelsen eps. För att med säkerhet veta att den är en verklig EPS-fil med vektoregenskaper måste den kontrolleras i ett ritprogram.

Är frakten kostnadsfri?
Ja, hos oss är frakten alltid kostnadsfri.

Hur lång är leveranstiden?
De flesta produkter har en leveranstid på 2-3 veckor från godkänt korrektur. Ofta kan vi pressa ner leveranstiden om det är bråttom. Kontakta oss ifall du har en specifik deadline så kontrollerar vi ifall vi klarar den.

Hur levereras varorna?
Alla varor levereras med företagspaket. Det är därför viktigt att det finns bemanning under kontorstid på leveransadressen. Det är tyvärr inte alltid möjligt att i förväg få reda på exakt dag och tidpunkt då leverans kommer att ske.

Tillkommer moms på priserna?
Ja, moms tillkommer på alla priser. Momsen är 25 % med undantag för livsmedel som har 12 % moms.

När sker betalning?
Betalning sker normalt mot faktura 30 dagar. Normal kreditprövning sker alltid på nya kunder. UF-företag och privatpersoner betalar alltid i förskott.

Hur får jag fakturan?
Som standard skickas fakturan ut per post till fakturaadressen. Fakturan kan också vid önskemål skickas ut via e-post eller som e-faktura.